2015. április 20., hétfő

Hogyan lehet a személyiség belső erejét helyreállítani?


Hogyan állíthatod helyre a személyiséged stabilitását, belső erejét? Dr. Friedman a következőket tanácsolja erre vonatkozóan:
  • Tanuld meg újra, hogy hogyan meríthetsz erőt az emlékeidből! Egy egészséges személyiségnek vannak emlékei, amikből újra és újra erőt tud meríteni. Meyer azt tanácsolja, hogy tanulj meg újra figyelni arra, hogy mik lehetnek azok az események a mindennapjaidban, amiket érdemes elraktározni, mint emlékeket és idézd fel ezeket rendszeresen és tudatosan.
  • Használd a képzelőerődet! Szakadj el a számoktól és használd többször a jobb agyféltekédet. Végezz olyan tevékenységeket, amik ennek a működését szabadítják fel. Gondolkodj, beszélj metaforákban, hasonlatokban. Figyeld meg, gondolkodj el egy-egy festményen, képzőművészeti alkotáson és próbálj meg erről másoknak is beszámolni. Írj naplót és használd benne ezeket a képes kifejezéseket.
  • Érdekeljen mások élete! Az A típusú emberek sokszor én központúak és egyre kevésbé érdekli őket a körülöttük lévő emberek élete. Állítsd ezt helyre! Tudatosan figyelj, hallgasd meg a másikat és ne elsősorban magadra figyelj, amikor a barátod, házastársad, gyermeked beszél hozzád. Ne akard megoldani a másik problémáját csak a figyelmedet add. Meg fogsz lepődni, hogy mennyivel hatékonyabb és gyümölcsözőbb lehet ez a módszer.
  • Azokra a dolgokra figyelj, amiért érdemes élni, ne azokra, amiket érdemes birtokolni. El kell hogy jöjjön az életünkben egy olyan pont, amikor a javak puszta hajszolását, mint például a sikeres karrier, szép ház stb. át kell, hogy vegye valami más, azok a dolgok, amik miatt értékes és élvezhető az életünk.
  • Gyűjtsd a kulturális élményeket és az  inspirációkat!
  • Gyűjts spirituális megtapasztalásokat! Az A típusuak alapvetően racionálisak, ezért tanácsolja Dr. Friedman a számukra, hogy szakadjanak el a materialista gondolkodástól.
  • Változtasd meg a napi szokásaidat! Friedman különböző gyakorlatokat ír itt le, amik lehet, hogy mai fejjel megmosolyogtatóak egy kicsit, ugyanakkor most is aktuálisak. 
Legközelebb ezzel folytatom. Kiváncsiak vagytok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése